.

 

 

 

 

 


.

Dario Đumić, stoper fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine,

bio je jedan od rijetkih igrača koji je pristao na razgovor s novinarima danas u Talinu.

Među reprezentativcima BiH uglavnom vlada bezvoljnost, jer su izgubili šanse za plasman na Svetsko prvenstvo Rusija 2018, ali su, kako kaže Đumić, odlučni da pobijede Estoniju i izbore utješni trijumf. Vjeruju da to mogu ostvariti na krilima dobre igre protiv Belgije i pored poraza u subotu na Grbavici (3:4). Đumić je u susretu s "crvenim đavolima" bio strijelac trećeg gola za BiH u četvrtom nastupu za bh. selekciju.

"Drago mi je zbog gola, ali sada ne mislim, ne razmišljam o tome, jer smo izgubili šanse da se kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo. Kada prođe vrijeme sigurno da ću biti ponosan na utakmicu sa Belgijom, našu igru protiv jakog protivnika i gol koji sam postigao", rekao je za Anadolu Agency (AA) Đumić.

Navijačima koji će doći u Talin da u utorak bodre reprezentativce BiH obećao je bespoštednu borbu na terenu.

"Idemo da dobro završimo, da odigramo za navijače i da pobijedimo. Bitno je da reprezentacija pobijedi u svakoj utakmici. Svaka utakmica ima značaj", smatra Đumić.

Fudbaler holandskog Utrechta vjeruju u svjetliju budućnost nacionalnog tima i plasman na novo veliko takmičenje, poslije učešća na Mundijalu u Brazilu.

"Ova reprezentacija ima perspektivu 100 posto. Imamo igrače koji igraju u velikim klubovima i siguran sam da ćemo u kvalifikacijama za EURO 2020 pokazati pravo lice", kazao je Đumić.

(Vijesti.ba / AA)